Premierul Dăncilă a declarat în cadrul unei emisiuni la Antena 3 că nu va demisiona și că ,,niciodată un premier nu a fost mai atacat și nu i s-a cerut de atâtea ori ca activitatea guvernamentală să fie stopată”.

Aceasta a declarat despre OUG ce permite redeschiderea proceselor definitive că “Am vorbit cu ministrul Justiției și această ordonanță trebuie dată, este necesară. Oamenii care au suferit au dreptul la un proces corect”.

,,Cele două portofolii, Transporturi și Dezvoltare. Efectiv trimitem solicitări, acte, ni se mai cer alte acte. Este clar că acest război va continua, mai ales că este an electoral. Este clar că președintele este în campanie electorală. Nu cred că vom reuși să ajungem la un consens. Am vorbit foarte mult despre faptul că nu trebuie să mai facem declarații înafara țării despre România. Am văzut declarațiile președintelui de astăzi. Nu cred că este un lucru bun, că e benefic”, a mai adăugat Viorica Dăncilă.

Principalele declarații ale Vioricăi Dăncilă:

“Țara nu poate fi ajutată cu un război român contra român. A fost o bătălie permanentă, nu s-a bazat pe argumente, lucruri logice. Anul 2018 a fost unul dintre cei mai agitați ani. Niciodată un premier nu a fost mai atacat și nu s-a cerut de atâtea ori ca activitatea guvernamentală să fie stopată. Cred că 2018 putea fi un an mai bun dacă exista consens. Dincolo de război, mai importantă e țara. Războiul nu trebuie exportat la Bruxelles. S-au adus prejudicii de imagine pentru România.

Eu cred că nu au reușit (n.r. să înlăture guvernul) pentru că nu generează încredere. Oamenii nu pot crede în cineva care recurge la orice mijloc pentru a obține puterea. Vor să facă ceva doar pentru ei, așa ceva niciodată nu va fi agreat de niciun cetățean.

Sunt convinsă că simpatia oamenilor nu va merge către ei. Susținerea coaliției PSD-ALDE, programul de guvernare pe care ne-am străduit cu toate barierele puse de președinte și partidele politice să-l ducem înainte. Cu cât disperarea lor de a obține guvernarea prin mijloace nedemocratice, cu atât însemna că noi mergem pe drumul cel bun.

De șapte ori mi s-a cerut demisia, nefundamentat. M-a făcut mai puternică, să am mai multe încredere în mine, în echipa mea, în niciun caz nu o să-mi dau demisia.

Am văzut poziționări ale europarlamentarilor pe rezoluție, să votezi împotriva propriei țări mi se pare incredibil, incredibil.

Dacă era o întâlnire secretă nu dădeam comunicat (n.r. despre întâlnirea recentă cu Netanyahu). Au fost foarte multe situațiile în care premierii nu au anunțat înainte. Nu putea să fie vorba de așa ceva. Au fost discuții referitoare la România.

Urmează să hotărâm dacă vizita va fi la București sau la Ierusalim, vom lua o decizie. Eu am avut bucuria să am a treia întâlnire cu domnul Netanyahu. Ar fi trebuit să ne bucure, nu să aducă critici.

Am să notific prin avocați orice publicație care va trata subiectul adopției băiatului meu atât de josnic.

S-a făcut o trecere lentă la președinția României, membrii guvernului nostru sunt apreciați, au făcut o prestație bună până acum. Sunt convinsă că vom avea parte de succes, chiar dacă s-a încercat acreditarea ideii că nu suntem pregătiți. Mâine voi avea foarte multe întâlniri importante.

Despre nedreptățile din ultimii ani. Am discutat cu ministrul Justiției, am discutat despre această OUG ce dă posibilitatea unui proces corect. Trebuie dată, am urmărit modul cum se acționa. Trebuie să vorbim despre drepturile omului. Toți cei care au suferit au dreptul să aibă un proces corect. Este trist că au făcut mulți pușcărie, și-au distrus sănătatea. Trebuie să le dăm o șansă.”

Tudorel Toader a anunțat duminică faptul că Guvernul urmează să adopte o OUG prin care să extindă termenul contestaţiei în anulare pentru toate cazurile în care completul care a judecat a fost constituit nelegal.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday