Corpul de control al primului-ministru a declanșat un control la societatea Complexul Energetic Oltenia începând de astăzi, potrivit unui comunicat transmis de Guvern.

,,Obiectivele controlului constau în verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă, modului de stabilire și acordare a drepturilor salariale pentru angajati, respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă, exploatarea resurselor minerale și realizarea programelor anuale de investiții și dezvoltare”, potrivit documentului citat.

Guvernul precizează că organele de urmărire penală au mai efectuat controle care au privit încheierea contractului de transfer al activului Unității Miniere de Carieră Berbești către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora S.A. Râmnicu Vâlcea, preluarea datoriei societății Termoelectrica S.A. față de societatea Complex Energetic Oltenia S.A., respectarea prevederilor legale cu privire la angajarea și plata cheltuielilor de sponsorizare și a altor cheltuieli de finanțare a unor activități sportive.

Amintim că greva minerilor a cauzat o criză în energie. O unitate de producție de la Rovinari  a fost oprită din lipsă de cărbune. Prețul energiei a explodat, iar importurile se apropie de capacitatea maximă, din punct de vedere tehnic.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday