Premierul Dăncilă a anunțat, la începutul ședinței de guvern, că 24 și 31 decembrie vor fi declarate zile nelucrătoare pentru angajații din sistemul bugetar.

Vom lua măsurile necesare pentru ca plata pensiilor să se încheie înainte de sărbători, iar serviciile de sănătate să fie asigurate cu prioritate, pentru ca românii să se bucure de această perioadă”, a mai spus Dăncilă.

Principalele declarații ale premierul Dăncilă:

Prin cooperare, vom avea consens, vom acționa pentru o Europă puternică, pentru consolidarea coeziunii. Cred că doar împreună putem răspunde provocărilor. Sunt sigur că fiecare ministru va da un răspuns pozitiv dosarelor de pe mesele de lucru. Datele recente ale INS și Eurostat confirmă că economia are performanțe. în T3, creșterea economică s-a accentuat cu 1,9% față de T2, cu cea mai ridicată creștere trimestrială din 2018.

România a avut a doua cea mai mare creștere trimestrială din UE în T3.

În primele nouă luni, PIB-ul suplimentar a fost mai mare. Mai mult de jumătate din creșterea economică din T3 provine din industrie și agricultură, ceea ce denotă creștere sustenabilă. Exporturile au crescut cu 10%, economia îmbunătățește competitivitatea. Unii analiști susțin că inflația crește, tot INS le-a arătat că prețurile au scăzut. Inflația anuală a ajuns la 3,43%, față de 4,25% în octombrie 2018 și 5,3% în septembrie.

O veste bună. Încă 2 zile libere, 24 și 31 decembrie. Sper ca un număr cât mai mare de români să aibă liniște cu familiile.

Vom lua măsuri pentru îmbunătățirea serviciilor medicale pentru persoanele cu afecțiuni cronice, precum și pentru asigurarea continuității în acordarea serviciilor de sănătate pentru anumite categorii de persoane.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday