Călin Popescu Tăriceanu a declarat, referitor la solicitarea DNA de ridicare a imunității parlamentare, că este pregătit să își susțină punctul de vedere în plenul Senatului. Tăriceanu consideră că întârzierea votului asupra cererii DNA nu îl avantajează, așa cum susține Opoziția, deoarece nu beneficiază de efectul prescripției.

„Dacă Opoziția ar citi referatul întocmit de procurori, termenul de prescripție nu funcționează. Eu nu beneficiez de termenul de prescripție. Nu mă avantajează”, a declarat președintele Senatului.

Principalele declarații:

Eu sunt gata să îmi prezint punctul de vedere în fața plenului Senatului, eram gata și astăzi. Înțeleg că s-a luat hotărârea să se permită accesul tuturor senatorilor la dosar. Nu am nimic de obiectat, e un lucru bun, dar nu vreau să se înțeleagă că eu am influențat decizia, și de aceasta nu am participat la Biroul Permanent. Apoi am fost informat că s-a amânat cu 10 zile.

Dacă sunt capabili să ne spună cum m-ar avantaja. Consider că sunt pregătit să fiu prezent și astăzi la această dezbatere. Dacă Opoziția ar citi referatul întocmit de procurori, termenul de prescripție nu funcționează. Eu nu beneficiez de termenul de prescripție. Nu mă avantajează.

România este considerată de mulți copilul bun la toate al Europei. Trebuie să fim disciplinați, dar doleanțele noastre par să nu fie ascultate. România își îndeplinește condițiile de aderare la Schengen și nu este primită. Concluzia este clară. Cred că lucrurile acestea pot fi făcute, dar nu înseamnă că România trebuie neapărat să adere la pactul privind migrația. Trebuie să vedem care sunt prevederile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday