Gabriela Firea a continuat seria atacurilor la adresa lui Liviu Dragnea. După ce sâmbătă seara a spus că liderul PSD vrea să o ,,anihileze” şi că intenţionează să dea o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei, iar luni dimineața a spus că este un dictator, Primarul General a venit în această seară cu noi precizări. Firea îi cere lui Dragnea „să aibă bărbăția politică şi să recunoască faptul că a avut această discuţie”. De asemenea, consideră Firea, „a veni acum într-o întâlnire cu primarii de sectoare și a vorbi cu colegii mei despre bani, despre buget, în absența primarului general, este un abuz de putere. Este incalificabil”.

Primarul General consideră că doar bucureștenii pot spune dacă sunt de acord cu Dragnea și că aceștia ar trebui chemați la referendum.

Principalele declarații ale Gabrielei Firea:

„Voi face declarații referitoare la trei subiecte de maxim interes.

În legătură cu afirmațiile de sâmbătă, care azi nu au fost folosite de Dragnea, ci din contră au fost trimise în derizoriu. Mă așteptam să recunoască că a avut o întâlnire cu primarii de sectoare, fără a-l invita pe primarul general ales. Îi dau un sfat, atunci când se iau măsuri dure, populația trebuie întrebată. Dacă bucureștenii sunt de acord să se taie banii, dacă sunt de acord să se împartă patrimoniul. Dacă sectoarele s-au dezvoltat, nu este vina primarului general.

A veni acum într-o întâlnire cu primarii de sectoare și a vorbi cu colegii mei despre bani, în absența primarului general, este un abuz de putere. Este incalificabil. Rolul Primăriei Capitale este unul major, nu unul decorativ cum vrea să transmită domnului Dragnea. Primăria plătește subvenția pentru transport, spitale, pentru dezvoltarea sistemului educativ, infrastructura.

Aș vrea să răspundă domnul Dragnea cum poate să împartă aceste atribuții generale către primăriile de sector. Din bugetul Primăriei Municipiului București 35% reprezintă investițiile, 20% pentru transport și căldură, 30% educație, 10% mari proiecte de investiții. Va avea fiecare sector în parte o instituție care face transport în interiorul acelui sector? ce vom face cu rețeaua de termoficare? Sunt servicii publice integrate nu se pot desprinde. Doar o minte bolnavă poate gândi așa ceva. Soluția e doar la cetățeni. Doar ei pot spune dacă sunt de acord cu Dragnea. Noi în loc să mergem cu fața spre Europa, mergem spre Beirut. Acolo a fost război. Sunt surprinsă de unii colegii primari de sectoare de-ai mei, sunt de acord cu această aberație juridică și neconstituțională, la care a fost posibil să se „dedea” doar pentru a mă lovi pe mine.

Îmi pare rău că dorința mea că toate sectoarele să se dezvolte echilibrat se lovește de acest conflict. Am încredere că Guvernul nu va adopta OUG anunțată de Dragnea, prin care sectoare să capete rol de unități administrativ.

Înseamnă că la următoare ședință de guvern, dacă vrea Dragnea, vom da OUG să împărțim Clujul în trei sau Iașiul, la Iași chiar e plauzibil, ținând cont de relația cu primarul de acolo.

Vorbesc despre București pentru că îmi pasă. Nu îmi conduc activitatea cu ochii la sondajele de opinie, că nu e cazul acum, nu candidam la nimic.

Referitor la o altă minciună, că vom plăti mai scump căldura și apă caldă. Nu este adevărat. Faptul că ELCEN a solicitat o creștere a prețului, primăria își asumă și va achita surplusul la subvenție. Nu va crește prețul”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday