Klaus Iohannis a declarat, referindu-se la acuzaţiile lansate la adresa sa de Liviu Dragnea, că „acest infractor, Dragnea, progrezează, din păcate nu în domeniul politicilor publice, ci în domeniul fake news“.

Președintele a mai spus că Dragnea „este disperat, se arată tot mai mult că are probleme majore și nu numai acelea care sunt în fața judecătorilor”.

Reamintim că ieri, înaintea ședinței CEx a PSD, Liviu Dragnea a venit cu valize, una despre care spunea că „este cu gogoşi de la Rise Project”, alta cu șase „dosare” cu acuzații la adresa lui Iohannis.

Principalele declarații ale președintelui Iohannis:

Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului. E banal, iar acest infractor Dragnea progresează, din păcate nu în domeniul statului de drept. Ce a prezentat ieri se se numește fake news. Sunt minciuni pesediste pentru cele 5 campanii în care am participat.

Dacă discutăm de ce a fost ieri, nu pot să nu menționez valizele și constat cu tristețe că și în acest domeniu, politica românească s-a schimbat. Am avut mai demult Caragiale cu O scrisoare pierdută, apoi acea fază ciudată cu bilețelul pierdut și regăsit și am ajuns în faza cu valizele.

Contrar celor vehiculate de unii mincinoși, nu știu ce e cu aceste valize, însă înțeleg că jurnaliștii vor arăta.

Omul (Dragnea) este disperat, se arată tot mai mult că are probleme majore și nu numai acelea care sunt în fața judecătorilor și caută să aducă vorba despre alte lucruri și asta am numit eu fake news.

Cu certitudine, am fi putut să fim mult, mult mai bine pregătiți și să avem o clasă politică mult mai bună, fără infractori, că penali nu mai am voie să spun.

Ăștia au fost aleși, ăștia conduc Guvernul și Parlamentul. Aceasta este democrația. Dar, în toată această învolburare, care arătă o politică de foarte proastă calitate, avem undeva un punct care îmi dă speranță. În domeniul politicilor europene și în domeniul pregătirii pentru președinția Consiliului UE, cel puțin până acum s-a colaborat între Președinție și Guvern și cu cei din Bruxelles.

Criticile le-am făcut și eu. România nu atrage fonduri europene suficiente. Nu este o problemă nouă, însă actuala putere a ajuns la contra performanțe uimitoare în zona fondurilor europene”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday