În urma declarațiilor lui Frans Timmermans privind situația statului de drept din România și evoluțiilor negative în lupta anticorupție, liderul PSD a spus la Antena 3 că dezbaterea a fost de fapt ,,o condamnare deja înainte de a se studia probele”.

,,Trebuie să recunosc că sunt destul de dezamăgit de această atitudine. Nu mi-am imaginat că o țară UE va fi amenințată atât de brutal. S-au trimis probe, documente la Bruxelles. Nimeni nu a spus concret care sunt amendamentele care afectează independența Justiției. De asemenea, s-a informat Comisia Europeană cu ceea ce noi considerăm că arată derapaje ale statului de drept și ale luptei împotriva corupției. Nu am simțit nicio dorință de colaborare din partea Bruxelles-ului

Șefii serviciilor secrete care au comis abuzuri au fost decorați de diferite state. Magistrații și procurorii care au dus dosare în instanță cu probe falsificate au fost decorați și lăudați de unele state membre”, a declarat Liviu Dragnea.

De asemenea, liderul PSD a mai spus că cei prezenți la dezbaterea comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European (LIBE) ,,nu știau exact situația din 10 august, de la protestul neautorizat”:  ,,Eu nu cred că din cei care au vorbit știau exact situația, că știau exact ce s-a întâmpat în 10 august. Nu cred că intră în atribuțiile lor să dezbate chestiuni interne. Despre protestul din 10 august au apărut pe internet intervenții cu forțele de ordine din alte state membre. Nu am auzit ca alte state membre să fie chemate în dezbateri. Dacă jandarmii din România au acționat exagerat înseamnă că în toată UE s-a acționat exagerat”.

Liviu Dragnea a declarat și că MCV-ul ar trebui desființat: ,,Dacă discutăm strict juridic din 2010 MCV-ul nu mai are nicio bază juridică în UE. Eu cred că ar trebui să i se pună capăt acestui mecanism, deoarece el nu a vorbit niciodată despre abuzuri, despre ceea ce s-a întâmplat în câmpul tactic”.

În final, Liviu Dragnea a declarat că Frans Timmermans nu poate spune românilor cum să voteze la referendum: ,,Nu cred că Timmermans poate să spună românilor cum să voteze la referendum. Totuși, eu zic că trebuie să ne batem pe aceste drepturi, să mergem pe ideea să fim politically corect la niște porți înalte”.

Amintim că în cadrul dezbaterii Timmermans a declarat că UE nu are competențe în ceea ce privește referendumul și dreptul familiei: ,,Nu pot să decid eu dacă un stat deschide posiblitatea cuplurilor de același sex să se casătorească. Comisia nu are competențe aici”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday