Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost dat în judecată, în stare de libertate, într-un nou dosar, pentru luare de mită în formă continuată, informează într-un comunicat Direcția Națională Anticorupție. 

Infracțiunile pentru care a fost dat in judecată fostul deputat în Parlamentul României:

– luare de mită în formă continuată, 
– efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția pe care o îndeplinește, 
– fals în declarații în formă continuată, 
– corupere a alegătorilor în formă continuată;

În același dosar apar alți patru inculpați: Wermelinger Marco, Trifa Nicolae Dan, Mihai Doru Adrian şi Mihai Sorinel, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită și complicitate la dare de mită.

Procurorii DNA informează că pentru eliberarea unei autorizații de acces a autovehiculelor de mare tonaj pe raza Municipiului Baia Mare, inculpatul Cherecheș Cătălin a primit de la inculpatul Wermelinger Marco (ajutat de inculpatul Trifa Nicolae Dan care a intermediat printre altele și discuțiile cu edilul) 150.000 USD.

Pentru o altă autorizație de acest fel, primarul a pretins de la inculpații Mihai Doru Adrian și Mihai Sorinel o sumă de peste 10.000 lei și a acceptat de la aceștia suma de 12.000 lei”.

De asemenea, în perioada ianuarie 2011-iunie 2013, în calitate de deputat în Parlamentul României și, ulterior, primar al Municipiului Baia Mare, a efectuat în cadrul unei societăți comerciale, ca administrator de fapt/împuternicit al administratorului de drept mai multe operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcțiile pe care le deținea: a negociat și încheiat contracte, a emis facturi etc.”, potrivit comunicatului.

În perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012,  a oferit unei persoane, președinte al filialei județene a unui partid politic, sumele de 17.000 euro și 5.000 lei în scopul determinării simpatizanților acelei formațiuni politice să îl voteze pentru funcția pentru care candida, respectiv cea de primar al municipiului Baia Mare.

DNA transmite că procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpatului Cherecheș Cătălin.

A fost dispusă trimiterea în judecată a primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și în 2016, în legătură cu săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday