Precizările avocatului președintelui Trump vin după ce a dezvăluit pentru Politico.eu că a fost plătit pentru scrisoarea adresată președintelui Iohannis. Acesta a spus că a primit un onorariu de la o firmă a fostului director FBI Louis Freeh, avocatul fugarului Adamescu.

Pentru publicația New York Times, Giuliani a declarat că deși îl reprezintă pe Donald Trump el rămâne ,,totuși un avocat independent”, iar ,,scrisoarea nu are nimic de a face cu guvernul SUA”.

,,Ofer consultanță în probleme de securitate, forțe de ordine și terorism în mai multe țări. Toți avocații privați ai președintelui au avut activități private”, a mai precizat el, potrivit New York Times.

Amintim că în scrisoarea din 22 august, publicată inițial de Mediafax, Giuliani a scris că DNA-ul și-a depășit limitele inclusiv prin intimidarea judecătorilor, a avocaților apărării și a martorilor; înregistrări ilegale ale conversațiilor telefonice; confesiuni forțate și procesele judiciare incorecte”.

Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la recentele revoltele politice din România legate de încercările de a retrage practicile anticorupție, inclusiv demiterea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday