Rețelele de socializare Facebook și Twitter au anunțat că au oprit ample operațiuni de manipulare și dezinformare, inițiate din Iran și Rusia, ce vizau SUA, Marea Britanie și Orientul Mijlociu, conform CNN. 

Facebook transmite că “Am eliminat 652 de pagini, grupuri şi conturi pentru comportament neautentic, coordonate din Iran și Rusia, care vizau utilizatorii mai multor servicii prin internet din Orientul Mijlociu, America Latină, Regatul Unit şi SUA. Era vorba despre campanii distincte și nu am identificat nicio coordonare între ele”.

De asemenea, și Twitter arată că a blocat “284 de conturi angajate în manipularea coordonată”, iar “multe dintre aceste conturi provin din Iran”.

Aceste măsuri au fost anunțate în aceeași zi în care Microsoft a anunțat că Senatul american și alte organizații din SUA au fost țintele atacurilor unor hackeri ruși.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday