Președintele Klaus Iohannis îi solicită procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, demararea de urgență a cercetărilor în vederea  elucidării modului în care s-a produs intervenția Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele de aseară din Piața Victoriei din București, conform unui comunicat publicat pe site-ul Președinției. 

Președintele Klaus Iohannis a solicitat Procurorului general stabilirea legalității intervenției și identificarea persoanelor și a gradului de implicare sau vinovăție a tuturor celor care au luat parte la incidentele violente petrecute în Capitală.”, se arată în comunicat. 

Procurorii militari transmit că s-au sesizat din oficiu și au deschis dosar penal cu privire la intervenția în forță a jandarmilor și incidentele petrecute la manifestația din Piața Victoriei:

,,De asemenea, la Parchetul Militar Teritorial de pe lângă Tribunalul Militar București urmează să fie colectate inclusiv sesizările depuse  la secțiile de poliție, iar toate plângerile penale depuse vor fi înregistrate sub număr unic”, precizează într-un comunicat Ministerul Public. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday