Black Sea Oil & Gas SRL (BSOG) împreună cu partenerii săi de concesiune anunță printr-un comunicat de presă încheierea campaniei privind forajul a două sonde de explorare în perimetrul XV Midia, platforma continentală a Mării Negre.

„Campania de foraj fusese programată inițial pentru trim. IV 2017, în funcție de disponibilitatea platformei. Pentru această campanie BSOG a folosit platforma de foraj „GSP Saturn”. GSP Saturn este o platformă auto ridicatoare cu patru picioare, deținând un palmares în executarea de operațiuni de foraj la nivel internațional. Anterior realizării acestei campanii de foraj, platforma a fost localizată în portul Rotterdam, Olanda.

Pentru prima sondă a programului de foraj, Iulia-1, situată la o adâncime a apei 73 m și la 115 km de țărm, forajul a demarat la 8 mai 2018 iar sonda a fost forată până la adâncimea de 2110 m (formațiunea Ponțian). Cea de-a doua sondă, Paula-1, situată la o adâncime a apei de 88 de metri și la 147 km de țărm, a fost forată începând cu data de 17 iunie 2018 până la adâncimea de 1036 m (formațiunea Dacian). Sonda Iulia-1 nu a evidențiat niciun rezervor de gaze în Ponțianul Superior, iar grosimea efectiv  productivă a stratului şi volumele de gaze identificate prin sonda Paula-1 nu s-au dovedit viabile economic pentru a justifica probarea acestora. Rezultatele sondei Paula-1 confirmă potențialul structurii de tip Dacian identificată deja prin descoperirile Ana și Doina.”, se arată în comunicatul de presă al BSOG.

Comunicatul integral al companiei.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday