Compania spațială a lui Jeff Bezos, Blue Origin, intenționează să vândă bilete de aproximativ 200-300 de mii de dolari persoanelor care vor participa la primele călătorii anul viitor, arată Reuters. 

Atât potențialii clienți, cât și industria aerospațială au așteptat cu interes să afle prețul unui bilet pe vehiculul spațial New Shepard al companiei, pentru a vedea dacă este accesibil și dacă Blue Origin poate atrage o cerere suficientă pentru a obține profit din turismul spațial.

Directorii executivi ai companiei, inițiată de fondatorul Amazon, au declarat într-o conferință de luna trecută că au planifică zboruri de testare cu pasageri pe New Shepard, iar biletele se vor vinde începând cu anul viitor.

Vehiculul New Shepard este proiectat pentru a zbura în mod autonom cu șase pasageri la o distanță de  100 de kilometri deasupra Pământului, în spațiul suborbital, suficient de sus pentru a experimenta câteva minute de imponderabilitate și pentru a vedea curbura Pământului, înainte de întoarcerea capsulei prezurizate, cu ajutorul parașutelor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday