Premierul italian Giuseppe Conte a declarat joi că Italia nu a promis să majoreze cheltuielile pentru domeniul Apărării, după ce președintele american Donald Trump a susținut că toți aliații NATO au făcut aceste promisiuni, scrie Reuters.

„Italia a moştenit angajamentele privind cheltuielile pentru NATO, angajamente care nu s-au schimbat, asfel încât nu va exista o mărire a cheltuielilor, a declarat Conte, după reuniunea NATO de la Bruxelles.  În ceea ce ne privește, astăzi nu am decis să oferim contribuții suplimentare în legătură cu hotărârea care a fost luată cu ceva timp în urmă”, a continuat el.

Italia cheltuiește acum aproximativ 1% din producția sa anuală pentru Apărare, în timp ce membrii NATO ar trebui să aloce 2% din producția anuală pentru militari.

Conte a mai spus că va propune partenerilor Uniunii Europene excluderea din calculele privind deficitul bugetar a cheltuielilor pentru Apărare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday