Eugen Teodorovici a anunțat, într-o emisiune TV, că Ministerul Finanțelor va lansa noi emisiuni de titluri de stat, cu o perioadă de doi sau trei ani, după succesul înregistrat de emisiunea de titluri de stat lansată de Ministerul Finanțelor Publice în cadrul Programului Tezaur, ediția CENTENAR, cu valoare de 1 leu, dobândă de 5% și scadență la cinci ani, destinate exclusiv populației.

„Românii au cumpărat titluri de aproape 800 de milioane de lei”, a spus Teodorovici, care a recunoscut că investiția românilor în titlurile de stat este una „peste așteptări, un succes real”.

Noile emisiuni vor permite investitorului „să tranzacționeze pe bursă, să își retragă banii înainte de termen, să garanteze cu suma unde are nevoie”, a spus Teodorovici.

De asemenea, ministrul Finanțelor consideră că „băncile nu sunt mulțumite, dar noi nu puteam să dăm băncilor dobânzi mari, iar ele la depozitele în lei să dea dobânzi mici”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday