Mai mulți protestatari au depus plângere penală la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, împotriva Direcției Generale de Jandarmi a Muncipiului București, Ministerului Afacerilor Interne, Primăriei Generale a Municipiului București, Ministrului Afacerilor Interne Carmen Daniela Dan, Împuternicitului Inspector General al Jandarmeriei Române Sebastian Cucoș, Primarului General al Capitalei Gabriela Firea, Viceprimarului Municipiului București Aurelian Bădulescu, Președintelui Camerei Deputaților Liviu Nicolae Dragnea, Președintelui Senatului Român Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul asociației Evoluție în instituție, invocând discriminarea „pe care o fac atât persoane aflate în funcții cheie în conducerea statului, cât și instituții, al căror comportament diferă în funcţie de opinia celui care participă la o manifestaţie.”

„Ştim că România poate (re)deveni o ţară normală, în care guvernul guvernează şi parlamentul legiferează în interesul cetăţenilor, nu al grupurilor formate în jurul unor infractori. În care magistraţii au libertatea de a-şi face neîngrădiţi meseria şi deciziile justiţiei sunt respectate. În care jandarmii protejează cetăţenii şi nu luptă împotriva lor, protejând indivizi al căror loc este oriunde, numai la conducerea ţării nu.”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, membrii asociației Evoluție în instituție consideră că „Jandarmeria Română devine o instituție car acționează în afara legii”, prin amendarea protestatarilor pașnici, despre care consideră că este „o practică recurentă de intimidare, menită să descurajeze protestul”.

„Instituţiile statului pot şi trebuie să funcţioneze independent. Tocmai această încredere ne-a determinat să mutăm lupta împotriva abuzurilor într-un alt plan. Un prim pas este înaintarea unei plângeri către CNCD, reclamând discriminarea pe care o fac atât persoane aflate în funcții cheie în conducerea statului, cât și instituții, al căror comportament diferă în funcţie de opinia celui care participă la o manifestaţie.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday