Ministrul britanic de Externe, Boris Johnson, a demisionat din funcție, părăsind și el guvernul după fostul ministru pentru Brexit, David Davis, la doar câteva zile după ce premierul Theresa May și-a asigurat sprijinul, obținut cu greu, din partea principalilor miniștri cu privire la strategia de ieșire din UE, transmite BBC.

„În această după-amiază, Prim-Ministrul a acceptat demisia lui Boris Johnson din funcția de Secretar de Externe. Înlocuitorul său va fi anunțat în scurt timp. Prim-Ministrul îi mulțumește lui Boris pentru munca sa”, se arată într-un comunicat transmis de biroul premierului Theresa May.

Plecarea acestuia intervine cu scurt timp înainte ca premierul Theresa May să se adreseze Parlamentului cu privire la noul său plan pentru Brexit, care a înfuriat mai mulți parlamentari conservatori.

May a spus că nu este de acord cu cei doi ex-miniștri despre „cel mai bun mod de a onora” rezultatul referendumului din 2016, privind ieșirea din UE.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday