Fostul președinte al Curții Constituționale a României, Augustin Zegrean, a declarat, pentru Realitatea TV, că președintele Klaus Iohannis are în continuare motive să se teamă de suspendare „pentru că și celelalte două suspendări precedente au fost din dorință de luptă politică, nu pentru că a fost o încălcare gravă a Constituției”, potrivit Ziare.com.

Zegrean a declarat, de asemenea, că speră ca decizia de revocare a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, „să nu însemne nimic pentru DNA, pentru că o instituție nu trebuie să stea într-un om, chiar dacă acesta este șeful instituției.”

„Eu spun că nu se va prăbuși instituția sau România prin plecarea doamnei Kovesi. Este trist pe final că își încheie cariera. Nu este ea vinovată, și-a făcut datoria cu vârf și îndesat acolo”, este de părere Zegrean, care spune că, până la numirea unui nou procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, „trebuie să fie un interimar, pentru că nu poate să stea instituția necondusă.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday