Premierul polonez Mateusz Morawiecki a luat apărarea, miercuri, reformelor judiciare controversate ale Varșoviei, în fața Parlamentului European, spunând că revizuirea a fost dreptul guvernului său.

Liderul s-a adresat deputaților în aceeași zi în care Șefa Curții Supreme a Poloniei a respins ultimele modificări judiciare introduse de Guvern.

“Unitate prin diversitate, motto-ul nostru din UE, nu este un slogan lipsit de sens”, a declarat Morawiecki în fața deputaților în Parlamentul European, invocând necesitatea de a respecta “identitățile naționale”.

“Fiecare țară a Uniunii Europene are dreptul de a-și dezvolta sistemul judiciar în conformitate cu propriile tradiții”, a adăugat Morawiecki.

Discursul a fost difuzat la doar câteva zile după ce UE a lansat o altă acțiune judiciară împotriva Poloniei cu privire la această măsură judiciară, parte a unei lungi liste de reforme pe care criticii le-au numit neconstituționale.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday