Tranzacția privind preluarea de către compania chineză CEFC China Energy Company Ltd. a unui pachet de 51% din acțiunile companiei petroliere KMG International NV, fostul Rompetrol Group, a eșuat, au declarat pentru Reuters trei surse familiare cu subiectul.

 “Nu va mai fi o tranzacție”, a declarat un oficial. Întrebat dacă o eventuală terță parte s-a oferit să preia participația, oficialul a spus: “Este un proces îndelungat, dar există interes în acest sens”.

De asemenea, două surse chineze au confirmat și ele că tranzacția cu KazMunayGas a căzut. Una dintre aceste surse a declarat că CEFC urma să plătească o garanție de 50 milioane de dolari pentru a menține tranzactia, însă compania chineză nu a putut plăti suma înainte de termenul limita fixat pentru sfârșitul lunii iunie.

În prezent, CEFC produce petrol în Africa de Vest și Abu Dhabi, deține sute de benzinării în Europa și o bancă activă în Cehia și Slovacia.

https://www.reuters.com/article/us-kazmunaygaz-m-a-romania-cefc/kazmunaygaz-deal-to-sell-stake-in-romanian-arm-to-chinas-cefc-falls-apart-sources-idUSKBN1JT0WZ

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday