Dispozitivele smart devin vulnerabile în fața atacurilor cibernetice, uneori chiar din cauza erorilor din sistemul de operare, conform unui studiu realizat de Bitdefender.

Cea mai frecventă cauză a vulnerabilității dispozitivelor inteligente este faptul că sistemul de operare conține erori încă din faza de producție. Mai exact, în 95% la sută dintre cazuri. De asemenea, 42% dintre toate erorile de securitate asociate firmware-ului implică restricționarea accesului la servicii, ceea ce înseamnă că dispozitivul devine nefuncțional permanent sau temporar. 

  Pe locul al doilea sunt erorile de tip buffer overflow (21%), care, în funcție de complexitatea codului de exploatare, permit atacatorului să își aroge drepturi extinse asupra dispozitivului, să limiteze accesul utilizatorului la anumite servicii, să pătrundă în rețea sau să sustragă și să șteargă date.

  În 10% dintre sistemele analizate, firmware-ul a fost susceptibil de executarea de cod de la distanță care, în momentul în care este exploatat, face ca dispozitivul să ajungă pe deplin sub controlul atacatorului. În 7% dintre cazuri au fost identificate erori care ar putea fi utilizate pentru a obține accesul la informațiile de pe dispozitiv, fapt care ajută răufăcătorii să identifice componente software pe care să le poată ataca sau să obțină detalii referitoare la rețeaua la care se conectează.

Studiul integral aici. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday