Șeful autorității judiciare iraniene a declarat că au fost grațiate peste 22 de mii de persoane care au luat parte la proteste antiguvernamentale și care au fost arestate în cadrul manifestațiilor.

Agenția oficială de presă a guvernului iranian, IRNA, a relatat că, la începutul lunii trecute, liderul suprem al Iranului, Ali Khamenei, a grațiat alți “zeci de mii de prizonieri”, inclusiv persoane arestate în timpul protestelor. În total, 82 de mii de persoane au fost grațiate, dintre care 22 de mii arestate în timpul protestelor, a declarat Mohseni Ejei, fără însă a preciza când au fost reținute aceste persoane.

Manifestațiile în Iran au început în luna septembrie, la trei zile după ce o fată în vârstă de 22 de ani a intrat în comă și a murit după ce a fost bătută de Poliția Moralității, din cauză că nu a purtat corect vălul islamic. Autoritățile au susținut constant că motivul decesului Mahsei a fost un infarct.

Sute de mii de cetățeni au ieșit în stradă după incidentul din luna septembrie, marcând cea mai mare amenințare la adresa Republicii Islamice de la revoluția din 1979.

Sursa: Reuters

Foto: Cateyeperspective | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday