Comisarul UE pentru piața internă a declarat că organismul executiv al Uniunii Europene a cerut angajaților să dezinstaleze aplicația chineză TikTok de pe dispozitivele și telefoanele de serviciu. Comisia Europeană este foarte preocupată de securitatea cibernetică, a mai spus oficialul citat de Reuters, fără însă a oferi detalii privind eventuale incidente care au dus la această decizie. 

Un înalt oficial european a declarat, sub condiția anonimatului, că executivul a cerut angajaților să dezinstaleze aplicația și de pe dispozitivele persoanele, dacă pe aceste electronice sunt instalate și aplicații care servesc activității profesionale.

“Pentru a proteja datele Comisiei Europene și pentru a consolida securitatea cibernetică a acesteia, Consiliul Administrativ al CE a decis să suspende utilizarea aplicației TikTok pe dispozitivele corporative și pe cele personale înscrise în serviciul de dispozitive mobile ale Comisiei”, se arată într-un e-mail trimis joi dimineață diplomaților europeni, conform Politico. 

În același e-mail, se mai precizează că angajații CE au la dispoziție până pe 15 martie să dezinstaleze aplicația. Celelalte instituții europene, între care Consiliul și Parlamentul European, sunt așteptate să facă un anunț similar în perioada următoare.

Un purtător de cuvânt al Byte Dance, compania care deține TikTok, a răspuns:Suntem dezamăgiți de această decizie, pe care o considerăm greșită, bazată pe concepții fundamentale greșite. Am contactat Comisia Europeană pentru a clarifica lucrurile și pentru a explica modul în care protejăm datele celor 125 de milioane de cetățeni europeni care folosesc aplicația lunar”.

În urmă cu două luni, Congresul SUA a adoptat un proiect de lege prin care a interzis platforma TikTok pe telefoanele și dispozitivele de serviciul ale angajaților din sectorul public, invocând motive de securitate națională. 

Surse alternative: Reuters, Politico 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday