Clubul de fotbal Barcelona a transmis că este supusă unei investigații legate de plata a 1,4 milioane de euro către o companie deținută de Jose Maria Enriquez Negreira. Plățile au avut loc între 2016 și 2018, perioadă în care Negreira era vicepreședinte al unei comisii de arbitri.

Clubul de fotbal a explicat că a angajat un consultant extern care să îi furnizeze rapoarte tehnice legate de arbitrajul profesionist și rapoarte video despre jucători tineri de la alte cluburi spaniole. Barcelona susține că aceasta este o practică obișnuită în rândul cluburilor profesioniste.

Fostul președinte al FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a declarat că plățile ar data, de fapt, dinainte de 2003. El a mai spus că între 2009 și 2018, contractul cu consultantul a costat clubul 575 de mii de euro pe sezon.

Comisia Tehnică de Arbitraj din Spania (CTA) a explicat că Enriquez Negreira nu a mai îndeplinit vreo calitate oficială începând cu 2018 și că niciun arbitru în activitate sau membru al CTA nu poate desfășura vreo activitate care să-l atragă într-un conflict de interese.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday