IBM a transmis miercuri că va renunța la 3.900 de angajați, pe fondul deciziei de a vinde două subunități ale companiei. Un purtător de cuvânt al IBM a confirmat că decizia va genera pierderi de aproximativ 300 de milioane de dolari în primul trimestru al anului.

Presa internațională scrie că sunt vizate unitățile Kyndryl – furnizor multinațional de servicii de infrastructură IT, separat de IBM în luna noiembrie, și serviciul care analizează informații din domeniul sanitar pentru a îmbunătății deciziile critice din industrie.

Corporația americană producătoare de tehnologie avansată a raportat anul trecut venituri ușor peste așteptări, însă s-a declarat dezamăgită de profitul operațional și fluxul de numerar. Purtătorul de cuvânt al IBM a mai precizat că decizia de a renunța la cele două subdiviziuni “nu are legătură cu activitatea companiei în 2023 sau previziunile financiare privind anul în curs”. În 2022, IBM a înregistrat o creștere a veniturilor de 5,5%, cea mai mare din ultimii zece ani.

Decizia IBM vine în contextul unor decizii similare a altor multinaționale din domeniu, precum Google, Amazon și Microsoft. Google a informat săptămâna trecută că va concedia 12 mii de angajați, argumentând că în ultimii ani “se pregătise pentru altă realitate economică decât cea actuală”, iar Amazon a transmis că va renunța la aproximativ 18 mii de locuri de muncă.

Sursă: Reuters, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday