Comisarul european Josep Borrell a anunțat că miniștrii de externe ai țărilor membre UE au ajuns la o înțelegere pentru suspendarea acordului din 2007 cu Rusia privind facilitarea obţinerii vizelor. Acest lucru nu înseamnă că cetățenii ruși nu vor mai putea obține vize pentru a intra în țările membre UE, ci doar că procedura va fi mai complicată, mai birocratică și va crește perioada de așteptare pentru aprobare.

Am observat o creștere substanțială a trecerilor de frontieră dinspre Rusia către statele vecine. Aceasta devine un risc de securitate. Prin urmare, am ajuns la un acord cu miniștrii de externe ai UE cu privire la suspendarea completă a acordului UE-Rusia de facilitare a vizelor”, a anunțat comisarul european pentru politică externă.

Mai multe state membre ale Uniunii Europene, între care și România, au cerut interzicerea turiștilor ruși în UE, însă Germania și Franța s-au opus măsurii. Într-un document citat de Reuters, și preluat de G4Media, cele două țări argumentau că: ”Politicile noastre privind viza trebuie să reflecte aceasta şi să continue să le permită oamenilor contacte în cadrul UE cu cetăţeni ruşi care nu au legături cu guvernul rus”.

Surse: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday