Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra unor sms-uri, e-mail-uri sau mesaje primite pe social media din surse necunoscute sau de la numere scurte, care cer autentificarea în contul de Instagram sau resetarea parolei. Specialiștii sfătuiesc utilizatorii aplicației să nu furnizeze altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei, pentru că aceste acțiuni ar putea duce la pierderea accesului la cont.

De asemenea, DNSC avertizează că există posibilitatea ca atacatorii să se folosească și de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. În consecință, accesarea link-ului poate duce la pierderea accesului la cont, atacatorii având astfel posibilitatea de a schimba parola.

Autoritățile române sfătuiesc utilizatorii să evite accesarea link-urilor din surse necunoscute, să activeze autentificarea cu doi factori (2FA) din setările Instagram și să instaleze un antivirus. Totuși, în cazul pierderii accesului la cont, este necesară contactarea Centrului de Ajutor Instagram pentru recuperarea lui.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday