Update: Ministrul sârb al Apărării a declarat că avionul plecase din Serbia și urma să ajungă în Bangladesh: Avionul transporta 11,5 tone de produse fabricate de industria noastră de apărare. Cumpărătorul era Ministerul Apărării din Bangladesh”, a transmis oficialul sârb. Inițial, presa locală a relatat că destinația finală a avionului era Iordania, dar autoritățile iordaniene au negat ulterior informația. 

Avionul era operat de Meridian, o companie aeriană ucraineană. Toți cei opt membri ai echipajului au decedat.

Știrea inițială: 

Grecia. Un avion de marfă s-a prăbușit sâmbătă seara în apropierea orașului Kavala. Presa locală relatează că este vorba de o aeronavă de producție ucraineană Antonov An-12 în care se aflau 8 persoane și care transporta “material periculos”, posibil muniție.

Avionul s-a prăbușit sâmbătă seara, în jurul orei 22:45, într-o regiune nepopulată din nordul Greciei, în apropierea orașului Kavala. Din primele informații, opt persoane se aflau la bordul avionului, iar presa locală precizează că acesta ar fi fost un avion de marfă Antonov An-12, produs de o companie ucraineană, care zbura pe ruta Serbia – Iordania. Toate persoanele aflate în aeronavă la momentul impactului cu solul au decedat.

Deși autoritățile nu au precizat ce fel de marfă transporta aeronava, detașamentul de pompieri din Grecia a transmis că vor presupune deocamdată că avionul transporta “o încărcătură cu material periculos”. Agențiile de presă din țară notează că avionul era încărcat cu aproximativ 12 tone de “material periculos”, majoritatea explozibili și muniție.

Autoritățile din Grecia au declarat că pilotul aeronavei a raportat prin stație o defecțiune la unul dintre motoare și a solicitat permisiunea pentru a ateriza de urgență pe aeroportul Kavala. Ulterior, aeronava a pierdut semnalul și s-a prăbușit la 40 de kilometri vest de aeroport. 

Din cauza mirosului puternic de chimicale de la locul prăbușirii avionului, autoritățile elene au solicitat intervenția Comisiei pentru Energie Atomică. Serbia, Iordania sau Ucraina nu au reacționat încă cu privire la aceste informații.

Surse: The Guardian, BBC, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday