Frontul de Sud. ISW scrie că “forțele ucrainene nu au făcut niciun progres confirmat din 28 mai, iar contraofensiva ucraineană din nordul Herson este probabil o operațiune localizată pentru a perturba pozițiile ruse, mai degrabă decât o contraofensivă mai largă pentru a recuceri suprafețe mari de teren”. Totuși, informațiile de pe canalele ruse de Telegram confirmă faptul că ucrainenii au trecut râul Inhulets, iar imaginile de pe rețelele ucrainene arată mai degrabă o forță ofensivă semnificativă, chiar dacă sunt vizibile mai degrabă trupe de infanterie decât blindate grele care ar indica acest tip de acțiune.

Donbas. Intrarea rușilor în orașul Severodonețk este confirmată de surse oficiale ucrainene. Totuși, orașul nu este ocupat în întregime și este de presupus că se vor da lupte în continuare pentru controlul acestuia. Armata Rusă continuă operațiunea de încercuire a orașului pe la sud și nord, dar încă nu a tăiat liniile de comunicație.

În același timp, rușii forțează dinspre Liman spre Sloviansk, amenințând din nou cu o închidere mai amplă a întregii regiuni a Donbasului. Este posibil ca această concentrare a forțelor ruse în Donbas să fi oferit ucrainenilor decizia unei ofensive mai ample pe frontul de sud, dar acest lucru urmează a fi confirmat sau infirmat de evoluțiile din zilele următoare.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday