Șeful poliției din orașul Columbia, William Holbrook, a spus că incidentul armat de la mall-ul Columbiana Center nu se crede că a fost un act de violență întâmplător, ci mai degrabă a provenit “dintr-un fel de conflict” al unui grup de indivizi înarmați care se cunoșteau.

Cu toate acestea, detaliile despre atac au rămas incomplete, a spus el. Presa locală a raportat o prezență sporită a poliției și a personalului de urgență la mall, la aproximativ 16 km nord de centrul orașului Columbia, capitala statului Carolina de Sud.

Nimeni nu a fost ucis în incident, care a avut loc în jurul orei 14.00 ora locală. Dar opt dintre cele zece persoane împușcate, cu vârste cuprinse între 15 și 73 de ani, au fost transportate la spitalele din zonă. Dintre acestea, două erau în stare critică și șase în stare stabilă, restul persoanelor fiind rănite în timpul panicii care a urmat atacului, a declarat Holbrook într-o conferință de presă câteva ore mai târziu. 

În urma cercetărilor s-a descoperit că trei persoane au intrat cu arme de foc în interiorul mall-ului, iar cel puțin una dintre ele a tras cu arma, a spus Holbrook. Cei trei au fost reținuți în urma incidentului, a adăugat șeful poliției.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday