Update: Trupele ucrainene au reluat controlul asupra întregului teritoriu al regiunii Kiev, a declarat sâmbătă într-o postare pe Facebook ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Malyar. “Întreaga regiune Kiev este eliberată de invadator“.

Știrea inițială: Imaginile din satelit arată că forțele ruse s-au retras de pe aeroportul Antonov din Hostomel, aflat la doar 28 km de capitala Kiev. Capturarea aeroportului a fost prima victorie majoră obținută de ruși în prima zi a războiului.

După săptămâni în care au săpat tranșee în jurul aeroportului Antonov din Hostomel, situat la doar 28 de kilometri nord-vest de capitala Ucrainei, forțele ruse de acolo au dispărut brusc, arată noi imagini din satelit, conform CNN.

Joi, un oficial al Departamentului de Apărare al SUA a declarat pentru CNN că crede că armata rusă a părăsit aeroportul. Noile imagini din satelit, publicate de Maxar Technologies, confirmă acest lucru. Imaginile anterioare din satelit arătau că, în jurul vehiculelor militare și a pozițiilor de artilerie, rușii au construit berme de pământ de protecție. Acum, în imagini se văd doar aceste întărituri de pământ.

Capturarea aerodromului Antonov a fost prima victorie majoră obținută de ruși în prima zi a războiului, pe 24 februarie. Mai multe elicoptere de transport și de atac au ambuscat baza și soldații ucraineni aflați în ea și au reușit să cucerească perimetrul. De atunci, însă, forțele ucrainene s-au puternic înaintării trupelor ruse, care nu au avansat niciodată mai aproape de vestul Kievului. Lupte intense au avut loc de-a lungul râului Irpin și a orașelor Irpin și Bucha, chiar la sud de baza aeriană și de satul din jur.

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday