Informația a fost anunțată pe Twitter de NetBlock, o organizație care monitorizează securitatea pe internet. Adjunctul șefului Serviciului ucrainean pentru Comunicații Speciale a confirmat incidentul pentru Forbes.

NetBlock a transmis că datele în timp real au arătat o întrerupere bruscă și continuă a serviciului de internet oferit de Ukrtelecom, cea mai gravă înregistrată de la izbucnirea războiului în Ucraina. Compania de telecomunicații a precizat pe contul de Facebook că ai săi clienți au înregistrat dificultăți temporare de conectivitate.

Alp Toker, directorul organizației de supraveghere, a comentat pentru Forbes că pierderea graduală a conectivității pe teritoriul țării elimină ipotezele unui accident (ruperea unor cabluri sau întreruperi de curent). Toker a mai spus: ”Noul atac a afectat profund conectivitatea Ucrainei la scară națională, pe o durată și cu un impact extinse”.

Sursă alternativă: Forbes

Sursa foto: Blackzheep | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday