Într-o adresare directă către însoțitoarele de zbor ale companiei Aeroflot, cel mai mare operator de zboruri al Rusiei, președintele Vladimir Putin a spus că nu are de gând să decreteze legea marțială: “Aceasta se impune în instanță de agresiune externă, în zone de activitate militară bine definite. Dar nu trecem acum printr-o astfel de situație și sper că nu o vom face”.

Putin a mai adăugat, citat de Reuters, că sancțiunile impuse de țările vestice Rusiei sunt asemănătoare unei declarații de război și a reluat ideea că este misiunea Rusiei să apere etnicii ruși din Ucraina, precum și interesele statului.

În ultimele zile au existat informații (neconfirmate) că liderul de la Kremlin va declara lege marțială, în scopul mobilizării tuturor bărbaților. În urma zvonurilor, rușii s-au orientat să-și schimbe banii în valută, iar pentru a-i descuraja, Banca Centrală a impus un comision de 30% pentru astfel de tranzacții.

Surse alternative: BBC, The Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday