“Suntem pregătiți pentru negocieri în orice moment, de îndată ce forțele armate ale Ucrainei răspund la apelul nostru și renunță la arme”, a declarat Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe.

Lavrov a reiterat perspectiva Kremlinului asupra invadării Ucrainei: “Președintele Putin a decis să desfășoare o operațiune militară specială de demilitarizare și denazificare a Ucrainei, astfel încât, eliberați de această opresiune, ucrainenii să își poată determina liberi viitorul”.

De asemenea, ministrul rus a adăugat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mințit când a spus că este gata să discute despre statutul neutru al Ucrainei. Lavrov a continuat pe ideea că actualul guvern de la Kiev nu este unul democratic și a mai spus că Rusia va asigura demilitarizarea Ucrainei.

Diplomatul a vorbit în cadrul unui eveniment de stabilire a relațiilor diplomatice cu cele două republici separatiste din estul Ucrainei, pe care Putin le-a recunoscut ca fiind independente la începutul acestei săptămâni. Și Kremlinul a declarat că va riposta împotriva noilor sancțiuni financiare ale Occidentului, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov susținând că “este de la sine înțeles că vor urma măsuri de răzbunare”.

În paralel, Volodimir Zelenski i-a solicitat lui Vladimir Putin să se așeze la masa negocierilor, pentru a opri ”pierderile de vieți omenești”.

Surse: Reuters, Moscow Times

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday