Decizia Moscovei este un răspuns la sentința pronunțată săptămâna trecută de un tribunal german, care a hotărât că Rusia s-a aflat în spatele asasinării unui bărbat în parcul Tiergarten din Berlin, în 2019.

 Ministerul rus de Externe l-a convocat pe ambasadorul german ca să-i comunice decizia și să-i explice că ea urmează “pașilor făcuți de către Berlin“ Guvernul german a criticat expulzările pentru că afectează relațiile deja tensionate dintre cele două părți: Această mișcare nu este o surpriză, dar este complet nejustificată din perspectiva guvernului federal. Decizia de astăzi pune o presiune reînnoită pe relația dintre cele două țări”.

Instanța germană a stabilit săptămâna trecută că ordinul de asasinare a fost dat de către Kremlin, întrucât victima era considerată a fi ”adversar”, întrucât a luptat în Cecenia împotriva forțelor ruse. Autoritățile ruse au negat orice fel de implicare în asasinat.

Sursă: Deutsche Welle.

Sursa foto: Raja Rc/Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday