Ședința este programată să aibă loc la Palatul Cotroceni. De la ora 12, Birourile Permanente ale celor două Camere se reunesc pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS și AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia.

Reamintim, vineri, Dan Barna anunța că moțiunea a fost depusă la Senat și că USR PLUS – AUR au strâns împreună 122 de semnături, față de 117 necesare. Totuși, aceasta nu a fost înregistrată, din cauza boicotului PSD în birourile permanente reunite. Vicepremierul Barna a mai spus că dacă moțiunea nu trece, miniștrii USR-PLUS vor demisiona în bloc, iar formațiunea va ieși de la guvernare.

Ulterior, sâmbătă, Klaus Iohannis a criticat dur USR-PLUS pentru alianța cu AUR: ”Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor. USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România”. 

Foto: Inquam/George Călin

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday