”Iulie este, de obicei, cea mai călduroasă lună din an, numai că iulie 2021 s-a evidențiat ca fiind cea mai călduroasă lună înregistrată din 1879 de când se țin evidențele. Este un nou semn al traseului tulburător pe care schimbările climatice au plasat planeta”, a declarat Rich Spinrad, șeful administrației.

Temperatura la suprafața pământului și oceanelor a fost de 16,73 de grade Celsius, cu 0,93 de grade peste media secolului trecut. Precedentul record, de 16,72 de grade, fusese stabilit în 2016 și egalat în 2019 și 2020.

În emisfera nordică, temperatura a depășit cu 1,54 grade Celsius precedentul record stabilit în 2012. De altfel, în Asia, luna trecută a fost cea mai călduroasă lună de iulie înregistrată până acum, iar în Europa a fost a doua, după cea din 2018. ”În baza acestor statistici, este foarte probabil ca 2021 să se înscrie în topul celor mai călduroși zece ani”, arată administrația în raport.

Potrivit Serviciului European de Monitorizare a Atmosferei ”Copernicus”, luna trecută s-au înregistrat cele mai grave incendii de vegetație pentru o lună de iulie din 2003 (de când se fac monitorizări prin satelit) și până în prezent. Incendiile au eliberat în atmosferă 343 de megatone de carbon (o megatonă = un milion de tone), cu o cincime mai mult decât recordul din iulie 2014.

Sursa foto și info: Raportul Administrației Atmosferice americane (NOAA)

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday