Județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov și Municipiul București se aflau deja sub avertizare Cod Portocaliu de caniculă până pe 1 august. ANM a extins codul și pentru celelalte județe marcată pe hartă cu ”portocaliu”. Astfel, pe parcursul zilei de 1 august ”disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar izolat în Lunca Dunării se vor atinge 41 de grade”.

Pentru restul județelor, exceptând Suceava, Botoșani și anumite zone din Harghita, Neamț, Bacău, Bistrița-Năsăud și Maramureș, este valabilă o avertizare Cod Galben de caniculă și disconfort termic. Duminică, 1 august, meteorologii arată că ”indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday