Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în IT (8.192 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.850 lei). În sectorul bugetar s-au înregistrat creșteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă – în învățământ (+5,3%) și în administrația publică (+0,1%). În sănătate şi asistență socială, câștigul salarial mediu net a scăzut ușor comparativ cu luna precedentă (-0,8%).

În majoritatea sectoarelor, nivelul câştigului salarial mediu net a scăzut faţă de luna precedentă ca urmare a acordării în lunile precedente a unor prime ocazionale în anumite domenii (pentru sărbătorile de Paște), dar și ca urmare a nerealizărilor de producție ori încasărilor mai mici.

Cele mai semnificative creşteri salariale lunare s-au înregistrat în:

  • Extracția cărbunelui superior, a petrolului brut și a gazelor naturale (+14,5%);
  • Activități de servicii anexe extracției, transporturi aeriene, hoteluri și restaurante (între 3,5 și 6,5%);
  • Fabricarea calculatoarelor, prelucrarea lemnului, transporturi terestre și prin conducte, spectacole culturale și recreative, activități de producție cinematografică, colectarea deșeurilor (între 1,0 și 2,5%).

Cele mai semnificative scăderi salariale lunare s-au înregistrat în:

  • Intermedieri financiare (-21,0%);
  • Activități de asigurări și fonduri de pensii, telecomunicații (între 14,0 și 16,0%);
  • Extracția minereurilor metalifere, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, industria farmaceutică, producția de energie electrică și termică, activități de servicii în tehnologia informației, fabricarea produselor din tutun (între 5,5 și 8,5%);
  • Activități extractive, fabricarea echipamentelor electrice, industria construcțiilor metalice, transporturi pe apă, fabricarea băuturilor (între 3,5 și 5,0%).

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday