Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătății, a declarat că din 21 iunie, cetățenii care vin din UK în Italia trebuie să facă un test pentru coronavirus și să intre în carantină pentru cinci zile. A mai anunțat că Italia își deschide granițele pentru vizitatorii din SUA, Canada, Japonia și alte state ale UE, cu condiția ca aceștia să facă dovada vaccinării sau să aibă teste Covid negative.

Decizia Italiei a fost luată la scurt timp după ce și Franța a hotărât să introducă o perioadă obligatorie de carantină pentru turiștii britanici. Și autoritățile austriece au anunțat marți că vor interzice zborurile directe și călătoriile în scop turistic, pentru cei ce vin din Marea Britanie, iar Germania a transmis astăzi că persoanele care vin din UK vor trebui să stea 14 zile în carantină, la sosirea în statul german.

Regatul Unit este singurul stat din Europa care încă figurează pe ”lista roșie” a României, astfel că persoanele care se întorc în țară intră în carantină. Excepție fac cei vaccinați.

Marea Britanie a raportat vineri o creștere de 79% a numărului cazurilor de infectare cu varianta Delta (indiană).

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday