În acordul semnat astăzi, partidele au stabilit în termeni clari care sunt limitele mandatului, notează Reuters. Asocierea include formațiuni din toată scena politică, de la extrema dreaptă la partide de stânga, și va pune capăt unei guvernări de 12 ani conduse de Benjamin Netanyahu.

Partidele se vor axa mai degrabă pe rezolvarea problemelor de ordin economic și social, decât să adreseze conflictul Israel – Palestina. Liderii au anunțat deja că funcția de premier va fi deținută prin rotație, o dată la doi ani, iar primul care va prelua funcția va fi naționalistul de extremă dreapta Naftali Bennett, care va fi urmat de centristul Yair Lapid.

Printre obiectivele noului executiv se numără: posibilitatea ca o persoană să fie premier pentru maximum două mandate, construirea unui nou spital, unui nou aeroport și a unei noi universități, asigurarea interesului statului în zonele ocupate din Cisiordania sau alocarea a 16 miliarde de dolari pentru orașele arabe, pentru a crește nivelul de trai și a scădea rata criminalității.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: Facebook Benjamin Netanyahu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday