Declarațiile au fost făcute înaintea Consiliului PNL, iar alături de Florin Cîțu la anunțarea candidaturii s-au aflat Emil Boc, Rareș Bogdan și alți lideri ai PNL.

“Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția Partidului Național Liberal. PNL are nevoie de un suflu nou, de o conducere cu elemente de noutate, dar care să ducă mai departe tradițiile liberale. Bilanțul meu ca ministru de Finanțe și de premier cred că spune mai multe decât aș putea să vă spun eu. Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin opt ani la guvernare. Într-o Românie liberală antreprenorul este un erou. Vă asigur că voi câștiga!”

Florin-Vasile Cîțu s-a născut pe 1 aprilie 1972, la Râmnicu Vâlcea. Este licențiat în științe economice și a absolvit Grinnell College din Iowa, SUA, în 1996. Pregătirea academică a acestuia a continuat cu un masterat în științe economice în cadrul Iowa State University și un doctorat la aceeași universitate, în macroeconomie și afaceri internaționale.

În cariera profesională a activat în cadrul mai multor instituții financiare, înainte de a intra în politică, în 2016. A ocupat postul de economist în cadrul Băncii Naționale a Noii Zeelande, între anii 2001 și 2003, și în cadrul Băncii Europene de Investiții între anii 2003 și 2005. Apoi a lucrat în cadrul ING Bank România, ca economist șef, între anii 2006 și 2007, și director al departamentului piețe financiare, între anii 2007 și 2011. Ulterior, a activat ca analist și consultant economic.

Cariera politică

Florin Cîțu a fost ales senator de București pe listele PNL la alegerile parlamentare 2016 și reales în 2020. A ocupat funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Orban, în perioada 4 noiembrie 2019 – 23 decembrie 2020. Actualul premier a mai fost desemnat de președintele Klaus Iohannis drept candidat la funcția de prim-ministru al României în februarie 2020, însă și-a retras candidatura cu câteva ore înainte de votul de învestire în parlament, din cauza faptului că actualul lider PNL, Ludovic Orban, își dorea în continuare funcția de prim-ministru. Ulterior, Cîțu a fost reînvestit ca ministru al Finanțelor Publice în Guvernul Orban.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday