Parlamentul UE a anunțat pe Twitter că urmează să transmită mai multe detalii despre certificat. Mesajul legislativului a fost preluat și de Comisie, tot pe Twitter. Euronews notează că persoanele care au primit o primă doză de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca vor primi documentul numai după ce primesc și rapelul. Se eliberează documentul și pentru vaccinul Janssen, care se face într-o singură doză.

Negocierile în privința implementării certificatului, propus de Comisia Europeană, au fost reluate marți de către Parlamentul și Consiliul UE, iar un aspect important a fost plata pentru realizarea testelor Covid. În discuțiile de astăzi, Comisia s-a angajat să pună la dispoziție 100 de milioane de euro, sumă ce poate fi dublată dacă va fi nevoie, pentru a face testarea Covid accesibilă populației care nu a avut acces la vaccin sau nu a dorit să se vaccineze. Nu este clar dacă acestea vor fi integral subvenționate sau numai parțial.

În urmă cu zece zile, a început testarea aplicației informatice care va asigura libera circulație în statele membre, în România primul test fiind programat pentru vineri, 21 mai. Săptămâna trecut, STS explica faptul că certificatul va conține un cod QR și va putea fi descărcat dintr-un portal web securizat.

Surse alternative: Euronews, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday