Anul trecut, 18% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani din UE care au folosit un telefon inteligent nu au oprit accesul aplicațiilor la datele cu caracter personal. 6% nici nu știau că pot face acest lucru. 

În România, procentul celor care nu s-au folosit de această funcție este de 20%, mai mare decât media europeană. Cel mai mic procent s-a înregistrat în Suedia, în timp ce cele mai mari au fost în Croația și Cehia.

Ponderea persoanelor care nu au restricționat sau refuzat niciodată un astfel de acces a fost cea mai mare în rândul tinerilor (20% la categoria de vârstă 16-24 de ani) și cea mai mică în rândul celor mai în vârstă (14% la categoria 65-74 de ani).

Sondajul Eurostat s-a desfășurat în al doilea trimestru al anului 2020, iar respondenții au fost întrebați despre comportamentul lor din primele trei luni, înainte de primele perioade de carantină în care au intrat țările membre UE.

Sursa: Eurostat.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday