În total, sunt peste 923 de mii de persoane programate prin platformă, care așteaptă să se imunizeze. Dintre aceștia, unele sunt programate numai pentru a doua doză de vaccin, altele pentru ambele, astfel că numărul total al programărilor deja făcute se ridică la peste 1,5 milioane.

Autoritățile sanitare din România au autorizat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca numai în cazul adulților cu vârsta de până la 55 de ani. Primele doze au ajuns în țară pe 6 și pe 11 februarie, iar programările au început pe 10 februarie.

Până astăzi la ora 17, peste 427 de mii de români s-au vaccinat cu ambele doze ale vaccinurilor Pfizer și Moderna (ambele pe bază de ARN mesager), iar peste 259 de mii cu prima doză. De la începutul campaniei de vaccinare, s-au administrat peste un milion de doze de vaccin Pfizer și aproape 58 de mii de doze de vaccin Moderna.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday