Agenția Reuters notează că președintele în funcție a fost impulsionat de apropiați să iasă în public și să scoată în evidență ”moștenirea” care rămâne din mandatul său.

Potrivit unei investigații Business Insider, zidul s-a transformat în chiar opusul fenomenului pe care trebuia să-l oprească: trecerea ilegală a frontierei. Spre exemplu, în statul Arizona granița cu Mexicul este stabilită pe un sector montan impracticabil. Odată cu demararea lucrărilor de construcție, au fost săpate căi de acces pentru mașinile care aduc materiale de construcție, explică muncitorii de la situl zidului, sub protecția anonimatului. Acestea vor putea fi folosite de imigranți, căci deși planul a Administrației Trump era să deblocheze după încheierea lucrărilor, Administrația Biden intenționează să le abandoneze. 

Trump a reușit până acum să facă circa 700 de kilometri, dintr-un total de peste trei mii, cât ar fi trebuit să aibă în total zidul. Aceasta a fost una dintre temele centrale în cadrul campaniei sale prezidențiale din 2016, în urma căreia a devenit al 45-lea președinte al SUA. 

Surse alternative: Business Insider, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday