Per total, piața mondială a crescut cu 13,1% în 2020, până la 302,6 milioane de unități vândute. Ultima creștere de acest fel s-a înregistrat în 2010, când piața a câștigat 13,7%.

Strict pentru ultimul trimestru al anului 2020, creșterea a fost de 26%, potrivit datelor înregistrate de International Data Corporation (IDC), companie de analiză și consultanță pentru sectorul tehnologic. ”Producția a fost din nou mai mică decât cererea. Lipsa componentelor și logistica, în sensul variantelor de livrare a produselor, au creat în continuare probleme” a explicat Jitesh Ubrani, manager IDC.

În clasamentul pe branduri, Lenovo a obținut cele mai bune rezultate, cu 72,6 milioane de sisteme vândute, adică 24% din piață. Pe locul doi s-a clasat HP, cu 67,6 milioane de unități, adică 22,4% cotă de piață. Dell a vândut 50 de milioane de sisteme și a avut o cotă de 16,6%. Al patrulea în top s-a situat Apple, iar Acer s-a clasat pe cinci.

Sursa: comunicat IDC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday