Spania a devenit a patra țară din Europa de Vest care a trecut 2 milioane de cazuri de COVID-19. Ministerul Sănătății a raportat 42.360 de noi cazuri de marți, aducând bilanțul la un total de 2.024.904. Numărul deceselor a crescut cu 245, până  la 51.675.

Autoritățile din Castilia și Leon au anunțat că vor închide centrele comerciale și sălile de sport și au extins interzicerea călătoriilor neesențiale peste granițele regionale până în luna mai.

Un sondaj de opinie realizat la nivel național a arătat că aproape 60% dintre spanioli au considerat că guvernul ar fi trebuit să impună restricții mai dure. Spania a vaccinat 207.323 de persoane până acum.

Amintim că Europa a depășit 25 de milioane de cazuri de coronavirus, iar mai multe state au reintrodus sau au extins restricțiile. Reaprinderea pandemiei pare să fi copleșit sistemele sanitare.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday