Declarațiile celor doi, Florian Cîțu și Ludovic Orban, au avut loc la scurt timp după ce conducerea PNL s-a reunit și l-a votat pe actualul ministru de Finanțe pentru funcția de prim-ministru. Florin Cîțu este propunerea unică a PNL pentru funcția de premier. Imediat după ședință liderii partidului au făcut câteva declarații.

Ludovic Orban: Am convocat reuniunea BPN al PNL pentru a decide propunerea PNL pentru funcția de premier. Cu o singură abținere, BPN al PNL a decis ca propunerea noastră pentru funcția de premier să fie Florin Cîțu.

Există șansa de formare a unei majorități parlamentare. Am decis formarea unei echipe de negociere, condusă de președintele partidului, alături de premierul propus. Dorim să facem alianță cu USR-PLUS și UDMR.

A fost propunerea președintelui să scriem fiecare separat pe o hârtie o nominalizare. Și toți am scris același nume. Este nevoie de un premier cu credibilitate inclusiv pe plan internațional. Cîțu a reușit să mențină ratingul de țară, cunoaște bine problemele cu care ne-am confruntat și în mare parte are și soluțiile.

Florin Cîțu: Obiectivul principal este să facem cât mai repede majoritatea parlamentară, pentru a putea avea un guvern.

Președintele Iohannis poate accepta sau nu această propunere. Reamintim că actualul ministru de Finanțe a mai fost propus pentru funcția de premier, dar a renunțat la nominalizare, cu câteva minute înainte de votul de învestitură din Parlament. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday