Autoritățile investighează acum boala care s-a răspândit rapid în orașul Eluru din statul Andhra Pradesh (sudul Indiei). Potrivit medicilor indieni, cele mai frecvente simptome sunt convulsiile, stările de greață și pierderea cunoștinței. 

”Oamenii, în special copiii, s-au plâns de stări de arsură la nivelul ochilor, după care au început brusc să vomite” a declarat Ministrul Sănătății, care a mai precizat că toți cei internați au fost testați negativ pentru coronavirus.

Circa 70 de pacienți au fost deja externați, după numai câteva zile de spitalizare.

Ministrul a mai declarat că în urma testelor de sânge prelevate, nu s-a constat niciun semn al unei infecții virale: ”După ce oficialii au vizitat orașul și au analizat calitatea aerului și a apei, am exclus posibilitatea ca aceste resurse să fi fost contaminate. Ne vom da seama ce este această boală misterioasă numai în urma analizelor de laborator”.

În același timp, autoritățile se luptă să țină sub control și pandemia de coronavirus. Până acum, guvernul de la New Delhi a raportat peste 9,67 milioane de cazuri și mai mult de 140 de mii de decese. În statul sudic, s-au înregistrat peste 800 de mii de cazuri, de la declararea pandemiei.

Surse: BBC, CNN

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday